З 8 по 12 грудня 2014 року відбудеться Bсеукраїнський тиждень права

ДП «ГНМЦ» відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149 «Про Всеукраїнський тиждень права», розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 року № 815-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2014 році Всеукраїнського тижня права» та на виконання наказу Держгірпромнагляду України від 24 вересня 2014 року № 129 «Про затвердження Плану заходів Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України з проведення у 2014 році Всеукраїнського тижня права» розроблено план заходів з проведення у 2014 році Всеукраїнського тижня права на підприємстві.

Тиждень права сьогодні вже має статус державного й носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку публічних заходів.

Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована 2008 року з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Проведення Всеукраїнського тижня права має сприяти підвищенню рівня правової культури населення, а також інформованості про конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації і захисту. Саме під час Всеукраїнського тижня права відбуватимуться заходи, що спрямовані на підвищення рівня правової культури працівників підприємства.

До організації та проведення Тижня права активно долучилися й працівники ДП «ГНМЦ». Серед основних завдань, які ставлять перед собою його ініціатори —підвищення рівня правової культури в суспільстві.

З метою організації та проведення у 2014 році «Всеукраїнського тижня права» директором ДП «ГНМЦ» затверджений 3 грудня 2014 року відповідний План заходів.